FIC-LH: El debat sobre l’habitatge no pot exclure el dret a l’espai públic

Cartell del debat sobre el dret a l’habitatge que tindrà lloc el 17 de novembre

7 de novembre, 2020

La Junta Directiva de FIC-LH  ha enviat a l’Espai de Ciutadania, coordinadora d’entitats de la ciutat que ha organitzat el proper debat sobre el Dret a l’Habitatge que tindrà lloc on line el proper 17 de noviembre a les 18,30h, una declaració en forma d’aportacions al debat que resum la postura de l’entitat sobre la política d’habitatge i el model de ciutat. El comunicat afirma que estan “convençuts que la ciutadania més precaritzada de la ciutat reclama i necessita una política d’habitatges dignes, a preu assequible (preferentment de lloguer social regulat) i de fàcil accés, però que aquesta necessitat evident no és possible traslladar-la a la defensa de l’ocupació de sol lliure i un increment de les promocions, siguin privades o públiques.” I assenyala que “la ciutat no suporta més ocupació de l’espai lliure sinó que el que correspon és una política d’esponjament urbà que permeti més espai lliure i nous habitatges especialment destinats a la ciutadania que precisa habitatges dignes, de qualitat i a preu assequible. Absolutament a l’inrevés del que està patrocinant l’Ajuntament.”

L’entitat es pronuncia “per l’eliminació dràstica de l’ocupació de nou sol lliure i una política de model de ciutat que passi per cosir la trama urbana, obrint nous espais verds i concentrant el veïnatge que tingui que reallotjar-se per la desocupació forçada de les mançanes precàries i els habitatges insalobres, especialment de les barriades del nord de la ciutat, en blocs de nova construcció, en els terrenys que es puguin alliberar en la nova planificació urbana indispensable.”

Finalment, després de considerar que “el debat sobre l’habitatge ha d’incloure el dret a l’habitatge i com accedir-hi, però també el dret a l’espai públic i com preservar-lo” es pronuncien per set passos que caldria contemplar de manera imminent:

1. El debat públic del model de ciutat.

2. Un nou pla urbanístic municipal integral en la perspectiva dels nous espais lliures que deixi el soterrament de les vies del tren.

3. Una política de clarificació del cens d’habitatges buits i l’estructura de la propietat d’aquests habitatges.

4. La clarificació  i la quantificació real de la necessitat d’habitatge social.

5. Una política municipal de rehabilitació integral dels barris del nord de la ciutat que espongi l’espai residencial i faci disminuir la densificació urbana. 6. Un estudi del sol patrimonial i del pla de recursos d’inversió en sol públic com opció prioritària de l’acció de govern.

7. I una moratòria immediata de noves promocions immobiliàries en tot el terme municipal i suspensió de noves llicències mentre s’estudia el nou pla urbanístic municipal.

Per Redacció

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s