Hospitalencs en les llistes electorals per escollir el nou Parlament

El proper 14 de febrer, els ciutadans de Catalunya s’elegiran els components de el futur Parlament de Catalunya que ens governarà en els pròxims quatre anys. Alguns d’aquestes butaques seran ocupats per candidats de l’Hospitalet, hi han 5 posibilitats (3 del PSC, 1 Ciutadans i 1 En Comú Podem), que figuren en les diferents candidatures que es presenten. Les circumscripcions seran provincials i s’han presentat 15 candidatures.

CANDIDATS DE CIUTADANS

NOEMÍ DE LA CALLE SIFRÉ. (6 i possible parlamentaria).

Barcelona, ​​1979. Ha treballat de responsable de comptabilitat i gestió i ha estat distingida com a col·laboradora científica pel Departament de Ciències Polítiques de la Universitat Abat Oliva.

Portaveu de Treball, Afers Socials i Famílies i d’Igualtat d’Grup Parlamentari de Cs. És Afiliada a Ciutadans des del 2007. Diputada a Parlament des de 2015.

MARIA CARMEN ESTEBAN FERNÁNDEZ. (25).

Segòvia, 1972. Controladora de gestió i consultora immobiliària. Regidora de el grup municipal de Cs des 2015.Portaveu Segona suplent de el grup polític municipal Ciutadans. Coordinadora de l’agrupació local de Ciutadans a l’Hospitalet de Llobregat i de el Comitè Provincial de Barcelona de Ciutadans.

MIGUEL MANUEL GARCÍA VALLE. (84).

Férez (Albacete), 1951. Comerciant. Portaveu del grup polític municipal Ciutadans desde 2015.Membre del Consell General de Ciutadans.

CANDIDATS DEL PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA

DAVID PÉREZ IBAÑEZ (7 i possible parlamentari).

L’Hospitalet, 1960. Funcionari de carrera de l’Administració

pública des del 1981 És un veterà al Parlament. Porta 16 anys al Parlament (1999-2010) (2015-2020) en les legislatures VII, VIII, X, XIY XII. Ha arribat a ser Secretari Segon en la Taula de Parlament en les dues últimes legislatures. Militant socialista des de 1980, va accedir a l’Ajuntament de l’Hospitalet el 1991 fins al 2003.


ERNESTO CARRION SABLICH (25 i possible parlamentari)

Lima, 1961. Gestor de RRHH i Logística. Actualment Assessor de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntamebt de l’Hospitalet. És coordinador de Ciutadania i Diversitat de el PSC (2010 – 2021) i ha estat candidat pel PSC a les eleccions municipals 2015; a Parlament de Catalunya al 2017 i ha desenvolupat diversos càrrecs en les executives locals

ALBA RACÓ PÉREZ. (32 i possible Parlamentària).

L’Hospitalet, 1995. Assessora jurídica de la Secretaria II de la Taula de Parlament. Militant a la Joventut Socialista de Catalunya

des del 2017 i también a el PSC.

MARIANO MATAMOROS GINÉS. (45).

L’Hospitalet, 1969. Afiliat al JSC el 1984, al PSC el 1987 i a la

UGT el 1991. Actualment és secretari d’Acció Política i responsable de la comissió de Salut dels PSC de l’Hospitalet

CANDIDATS DE JUNTS PER CATALUNYA

ELISEU ESTERLICH GALERA. (55).

L’Hospitalet, 1987. Metge farmacòleg clínic (vaig estudiar i vaig fer el MIR a l’Hospital Universitari de Bellvitge). Experiència laboral a la sanitat pública i de salut laboral a una mútua de prevenció de riscos laborals. Graduat social, col·legiat des del 1991 i tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals i Mediador/Conciliador del Tribunal Laboral de Catalunya. Va ser coordinador nacional de les joventuts de l’ANC (ANJI), impulsor de la Taula Jove per la República i membre del Secretariat local de l’ANC de l’Hospitalet (2014-15). Actualment, es membre de la l’executiva de la Vegueria de Comarques de BCN a l’Àrea d’estratègia i continguts i a l’executiva local de l’Hospitalet.

JORDI MONRÓS IBÁÑEZ. (71).

L’Hospitalet, 1965. Graduat social col·legiat des del 1991 i tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals i Mediador/Conciliador del Tribunal Laboral de Catalunya. Va ser regidor del 2011 a 2019 a l’Hospitalet i entre 2014-19 portaveu de grup municipal (CiU i PDeCAT). Secretari d’organització adjunt de la Vegueria de Comarques de BCN de Junts.

MONTSERRAT PAREJO NIEVAS. (Suplent).

L’Hospitalet, 1963. Es la presidenta del Grup de Dones de Collblanc-la Torrassa, entitat que va fundar amb un grup de companyes. Entre el 2016 i el 2020 va ser membre del secretariat local de l’ANC de l’Hospitalet.

CANDIDATS DE EN COMÚ PODEM

NURIA LOZANO MONTOYA. (8 i futura parlamentària)

Va neixer al 1967. Advocadessa i tècnica superior en prevenció de riscos laborals. Activista sindical de CCOO i Membre fundadora i coordinadora de la xarxa de sindicalistes d’el Partit de l’Esquerra Europea. Responsable de la sectorial i programa de Cat. Comú i responsable de Model Federal i Plurinacional d’IU. Regidora a l’Ajuntament per l’Hospitalet En Comú Podem

MIGUEL MANSERGAS SANDALINAS. ( 67).

Va neixer al 1953. Jubilat. Dirigent Veïnal i activista en defensa el sistema público de salut i de calidad amb Rebel·lió Bellvitge i Marea blanca. Participa a Marea Pensionistes en defensa de l’dret a Pensions públiques i dignes.

ANA GONÁLEZ MONTES. (Puesto 74).

Va neixer al 1962. Administrativa i gestió  de projectes socials i solidaris.  Dirigent  veïnal i activista social en defensa dels serveis públics i el dret a l’habitatge digne. Consellera Nacional de Catalunya En Comú. Regidora Portaveu a l’Ajuntament per L’Hospitalet En Comú Podem.

CANDIDATS DE LA CUP

JORDI SALA DOSAIGÜES. (78).

Tècnic de comerç Exterior. Militant I membre del Equip coordinador  de CONSTITUENTS PER LA RUPTURA. Forma part de l’Assemblea Local de la CUP L’H. Vinculat al sindicalisme combatiu des de la clandestinitat, com a Secretari de Premsa I Propaganda de la CNT, una vegada legalitzats els sindicats va ser President del Comitè d’Empresa de la Companyia Aérea en la que treballava, membre del Comitè Intercentres estatal i Delegat de Prevenció de Riscos. Ha anat a les llistes de les eleccions municipals las dos darreres conteses electorals. Ha format part del Grup de Patrimoni de l’Hospitalet.

Jordi Sala

CANDIDATOS DEL PP

SONIA ESPLUGAS GONZÁLEZ.  (17).

Barcelona, 1971. Llicenciada en publicitat i relacions públiques. Diplomada en turisme.  Màster en direcció de comunicació corporativa per l’OBS Business School-Universitat de Barcelona (UB). Cap de premsa del Partit Popular de Barcelona fins a l’any 2006. Diputada del Partit Popular de Catalunya al Parlament de Catalunya (IX legislatura). És la presidenta del Partit Popular de L’Hospitalet des de l’1 d’agost de 2014. És la portaveu del grup polític municipal Partit Popular.

Sonia Espluga

CANDIDATOS DEL  PEDeCAT

ALEIX ALARI. (62).

Es tècnic de so, radio, televisió i streaming i directes. I tècnic de realització d’imatge I so en alguns projectes.

Aleix Alari

IZQUIERDA EN POSITIVO

MIGUEL DEL AMO. (5)

President de Izquierda En Positivo.

RAFA JIMÉNEZ. (6).

Ex regidor de Medi Ambiente y Sostenibilitat de la l’Hospitalet.

JOSÉ SOLAR. (10).

President de Unión de Afectados X la Hipoteca, associació en defensa de los hipotecats.

CANDIDATS DEL PARTIT DELS COMUNISTES DELS TREBALADORS DE CATALUNYA

ERNESTO AARÓN REYES CALDERÓN. (13).

 Lima (Perú), 1992. Va treballar a l’obra, de neteja i de vigilant durant 7 anys. Ha treballat a fàbrica i ara en tallers.

Ernesto Aarón

CANDIDATS DEL PARTIT NACIONAL DE CATALUNYA

JOSÉ MANUEL MONTESINOS. (33).

Treballa al sector d’arts grafiques. És la primera vegada que es presenta en una candidatura electoral.

José Manuel Montesinos

(Entre parèntesi figura el número d’ordre en què es troben els candidats a les diferents llistes electorals. I a més s’afegeix –segons les diferents enquestes– la possibilitat de ser futur parlamentari. La aparició de les presentacions respon els últims resultats obtinguts en les darreres eleccions).

Por: Lluís Berbel i Gildenis Correia

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s