Veïns de La Torrassa recullen firmes per demanar la rehabilitació del Castell de Bellvís

Imatge aèria del Castell de Bellvís.

Tot i que ja té assignada una dotació econòmica, l’Ajuntament no ha iniciat les obres promeses pel mes de setembre

L´Associació Castell de Bellvís ha realitzat una campanya de recollida de signatures reclamant la posada en marxa de l´excavació arqueològica d´aquest espai que havia d’iniciar-se el mes de setembre tal com havia promès l’Ajuntament en el seu dia per començar la rehabilitació de l´edifici.

A l’acte de recollida de signatures que es va realitzar dimecres passat, va ser llegit un manifest on es denunciava l’incompliment municipal: “L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat no compleix amb els terminis de temps que ells mateixos van anunciar i els veïns portem anys esperant recuperar aquest espai per al barri, que necessita molt els espais públics”.

Al mateix acte es va denunciar també el retard en la recuperació de determinats espais com la fàbrica SAS, el pont d’en Jordà (conegut com de la Torrassa), el parc de la Torrassa i altres zones que els veïns podrien utilitzar en un dels barris més densos d’Europa.

Al ple celebrat al mes de gener, l’ajuntament va anunciar que les obres reclamades pels veïns s’iniciarien al mes de setembre i que el projecte ja estava aprovat fins i tot amb una dotació econòmica de 850.000 euros.

Així ho va afirmar el govern local en resposta a una pregunta de Manuel Domínguez, dels Comuns, i que va ser contestada pel llavors regidor Rafael Gómez Viñas manifestant que el projecte ja estava aprovat i que “en aquells moments s’estava preparant la licitació per a l’execució de les actuacions recollides al projecte”.

Aquest fet ha creat una gran indignació per part de l’associació Castell de Bellvís que es lamenta que els diners estiguin guardats en un calaix.

El Castell és una fortalesa medieval del segle XII situada a la part alta del barri que s’ha transformat al llarg del temps fins a convertir-se en una masia, la masia de la Torrassa que va donar nom a la barriada.

La masia va quedar abandonada al segle XX i va quedar envoltada d’edificis amb el desorbitat creixement urbà del barri. Fins al 2008, i durant unes feines de rehabilitació, no es va descobrir que l’antiga masia amagava les restes de la fortalesa medieval del Castell de Bellvís.

Des d´aquell any fins ara s´han realitzat diferents actuacions per recuperar el Castell. I també s’han descobert restes de l’època romana, utilitzades per construir la fortalesa. Les pedres utilitzades per construir l’edifici provenen de Montjuïc i eren de molt bona qualitat.

L´objectiu de la rehabilitació és convertir-lo en un centre d´interpretació de l´època medieval i aixecar un mirador. Els veïns consideren que són importants les feines que s’han fet però insuficients i a un ritme excessivament lent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.