L’Hospitalet cedeix a l’AMB tres finques al Centre i La Florida per a construir 142 pisos de lloguer accessible

La promoció dels habitatges anirà a càrrec del Consorci Metropolità de l’Habitatge (CMH), constituït per l’AMB i la Generalitat de Catalunya

Unc dels solars cedits per l’Ajuntament de L’Hospitalet.

L’HOSPITALET. J.C.VALERO.- El ple del mes de juliol de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha aprovat aquest dimarts diverses mesures en matèria d’habitatge a partir de convenis per habilitar diferents terrenys per tal de construir-hi pisos de lloguer accessible i que afecten a l’Hospitalet, que cedeix tres finques, una al barri del Centre i dos a La Florida per a la construcció de 142 pisos.

L’Ajuntament de la ciutat ha cedit tres finques de titularitat municipal a l’AMB per a promocionar habitatge accessible, una situada al barri Centre, a l’avinguda Carrilet, 341-354, i avinguda Mare de Déu de Bellvitge 347-351. La superfície de la finca és de 1.355 m2 i la de sostre edificable, de 6.334,65 m2. S’hi construiran un màxim de 86 habitatges.

Les altres dues finques estan situades al carrer Canigó, la primera al numero 1 amb una superfície de 555 m2 i de sostre edificable de 2.242,50 m2 per a construir un màxim de 28 habitatges, i la segona finca esta situada al mateix carrer Canigó, numero 5, amb una superfície de 595 m2 i la de sostre edificable, de 2.242,50 m2, apta per a construir un màxim de 28 habitatges. En total, amb les tres finques es podran construir 142 pisos de lloguer accessible.

El que s’ha aprovat avui és el conveni regulador de la futura cessió gratuïta de tres finques de titularitat de l’ajuntament  a favor de l’AMB, per a la construcció d’habitatges de lloguer accessible, directament o a través de l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), que és una entitat pública empresarial dependent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest pas anirà seguit de les redaccions dels diversos projectes constructius.

Segons informa l’AMB, la seva política d’habitatge inclou diverses modalitats, que van des de la compra al lloguer, passant per una estratègia “ambiciosa de rehabilitació del parc existent”. Aquesta estratègia es fa des de l’àmbit públic i també a través de fórmules de cooperació públic i privada com Habitatge Metròpolis Barcelona.

Una nota de premsa de l’AMB informa que l’IMPSOL ja compta amb 5.800 habitatges construïts i comercialitzats als municipis metropolitans. D’aquests,  5.367 han estat de venda  i 433 de lloguer. Es preveu un total de 490 habitatges més de lloguer assequible a finals de l’any 2027.

Per la seva banda, Habitatge Metròpolis Barcelona SA, l’operador públic-privat participat per l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona i NIC RESIDENCIAL, SL, ha iniciat els primers projectes per a la construcció de d’un parc de lloguer assequible de 4.500 habitatges (2.250 als municipis metropolitans i 2.250 a Barcelona).

També el Consorci Metropolità de l’Habitatge (CMH), constituït per l’AMB i la Generalitat de Catalunya desenvolupa amb els municipis un model integral metropolità de foment i suport a la rehabilitació d’edificis i habitatges. Actualment el CMH gestiona una convocatòria d’ajuts dels Fons Next Generation, aprovada el maig de 2022, i que està dotada amb 100M€. Al juny de 2026, data de tancament de la convocatòria, l’objectiu és rehabilitar 9.525 habitatges.

Durant la mateixa sessió d’avui del Consell Metropolità també s’ha aprovat de manera definitiva el Pla d’actuació metropolità (PAM), el document que ha de guiar l’acció del Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per al mandat que finalitza a l’any 2027, i que recull les línies i els objectius de caire estratègic que han d’orientar les actuacions que s’implementaran durant els propers quatre anys. Aquest document ja es va aprovar de manera inicial el passat 30 d’abril. La proposta d’acord ha estat aprovada amb els vots a favor de tots els grups presents, excepte del PP, que s’ha abstingut.

Durant el Consell Metropolità d’avui també s’ha fer un homenatge a Xavier Trias en el seu comiat de la política activa. Tan Trias com el vicepresident executiu de l’AMB i alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, han destacat el gran consens entre grups polítics que sempre ha caracteritzat l’acció del Consell Metropolità. En aquesta sessió també s’ha acomiadat Ignasi Llorente, que va ser alcalde de Torrelles de Llobregat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.