Èxit de participació en l’acte de celebració dels 60 anys de lluita del company Joan Font

Joan Font en un moment de l’acte

El passat dimarts 14 de novembre va fer-se al Centre Cultural Santa Eulàlia, una emocionant trobada d’hospitalencs de tots els barris de la ciutat i de fora, per celebrar una efemèride ben curiosa i poc comú: l’homenatge a un ciutadà per commemorar els seus 60 anys de lluita, ara que fa ben poc n’ha celebrat els 75. Ens estem referint a Joan Font, membre entre moltes altres entitats de la Junta Directiva del Foment de la Informació Crítica que s’encarrega d’editar l’Estaca.

La dimensió del personatge ho posa de manifest l’èxit de la convocatòria. Amb una sala plena de gom a gom (probablement més d’un centenar llarg de persones) es va anar desgranant la intensa vida d’un hospitalenc de pro que, des dels 15 anys i fins ara mateix, ha format part d’un nombre significatiu de moviments polítics, socials i culturals que s’han desenvolupat a la ciutat. Molts dels presents, antics militants antifranquistes del trotskisme militant d’aleshores, no es van voler perdre l’oportunitat. Entre els molts assistents vam poder veure, per exemple, l’escriptor i antic veí de Pubilla Casas, Pepe Gutiérrez, o l’empresari Jaume Roures.

La convocatòria va ser un éxit

El Joan Font va ser membre actiu del FOC (Front Obrer de Catalunya), després del grup Comunismo i amb posterioritat de la Lliga Comunista Revolucionària (LCR), on va arribar a dirigent de primera línia, va ser detingut i empresonat durant el franquisme i posteriorment va formar part d’un munt d’organitzacions socials i culturals de l’Hospitalet fins avui mateix. Per recordar tots aquests episodis van estar presents testimonis personals que van acompanyar el Joan en aquesta trajectòria, des dels anys joves de l’antifranquisme fins el moment actual, on es manté actiu en els moviments veïnals, polítics (va formar part de la darrere candidatura d’Alternativa d’Esquerres a l’Ajuntament), de reivindicació urbana i patrimonial, i amb entitats culturals o de coordinació de l’activisme social com l’Espai de Ciutadania.

Al final de l’acte, després de les paraules de la seva companya, el Joan va adreçar unes paraules d’agraïment per l’acte, i va renovar el seu compromís ferm amb la ciutadania.

Joan Carles Valero va intervenir en nom de FIC

Redacció