Un nou impuls a l’esport de la Ciutat

Foto del CE L’Hospitalet

L’HOSPITALET. TONI GARCIA.- En els temps que vivim, ningú posa en dubte que l’esport és una eina essencial per a l’educació integral, la transmissió de valors i la millora de la salut. L’Hospitalet de Llobregat, amb una llarga tradició esportiva, compta amb gairebé 60 clubs esportius i més de 20.000 esportistes que practiquen diverses disciplines, tant en l’esport federat com en l’esport escolar. Una realitat que és un clar exemple de com l’esport enforteix el teixit i la cohesió social dels barris de la nostra ciutat.

L’Hospitalet i l’esport formen un binomi indissoluble i indiscutible. L’aposta decidida per l’esport de base des de la constitució del primer Ajuntament democràtic ha fet possible apropar la pràctica esportiva a tothom, amb instal·lacions i espais adequats per dur-la a terme.

L’esport també és una part integral de la identitat de l’Hospitalet. És una manera de crear comunitat, promoure un estil de vida saludable i reforçar els llaços entre els habitants de la ciutat.

Avui, tot i el camí recorregut, és el moment de repensar l’esport per fer front als nous reptes i fer possible que l’Hospitalet sigui una ciutat referent en l’àmbit esportiu. Això inclou entre d’altres aspectes la modernització i millora de les instal·lacions esportives, la necessitat de nous espais com el nou poliesportiu de Santa Eulàlia, el nou camp de Beisbol, la modernització de l’Estadi Municipal de futbol del CE l’Hospitalet, així com la finalització de la Zona Esportiva de la Feixa Llarga, com epicentre de l’esport de la ciutat.

Malauradament, aquestes darreres setmanes hem vist com una de les principals entitats esportives de la ciutat, el Club Bàsquet l’Hospitalet, ha tingut de renunciar a la categoria LEB Plata per falta de suport econòmic i institucional.

L’aposta per l’esport de base no és contradictòria amb el fet que, com a segona ciutat més gran de Catalunya, equips com el CE l’Hospitalet o el CB l’Hospitalet, com d’altres clubs d’altres modalitats esportives que porten el nom de la nostra ciutat, estiguin a les màximes categories de l’elit esportiva. Fer-ho possible significa també projectar la nostra ciutat en l’àmbit nacional i internacional, fomentar l’orgull local i promoure l’esport com una activitat econòmica que crea llocs de treball, dinamisme econòmic i l’atracció d’inversions.

Tenim molts reptes de present i de futur en l’esport de la ciutat i és imprescindible impulsar un pla Estratègic que ens permeti superar els reptes col·lectius que tenim. Aquest pla, aquest acord de ciutat, ha de comptar amb la implicació no només de l’Ajuntament i de les entitats esportives, sinó també amb la implicació dels sectors econòmics de la ciutat.

L’Hospitalet és una ciutat que respira esport i té un futur prometedor. Afrontar els reptes i els desafiaments que tenim en l’àmbit esportiu des de la col·laboració i la suma és clau perquè l’esport continuï sent un motor de cohesió social i de creixement per millorar la nostra ciutat.