“Sortim a aconseguir el govern de la ciutat”, va afirmar Manuel Domínguez, candidat d’En Comú Podem a l’alcaldia de l’Hospitalet

“Sortim a aconseguir el govern de la Ciutat”, va afirmar Manuel Domínguez, candidat d’En Comú Podem a la alcaldia de l’Hospitalet, en l’acte organitzat per Foment de Informació Critica (FIC) dintre dels debats previstos amb els candidats del partits que es presenten a les properes eleccions municipals.

“Les coses no es poden fer com s’han fet fins ara”, va començar a dir Manuel Domínguez. “S’hauria de crear una força amplia d’esquerres per canviar la situació actual, crear una alternativa i sumar forces”. En aquest aspecte, i contestant la pregunta d’un assistent a l’acte, va dir que la seva candidatura no l’ha fet ell sinó el seu equip.

Un dels aspectes que més es va destacar va ser l’urbanisme: “La ciutat no pot créixer  amb més blocs” i “s’han de destinar recursos per la rehabilitació dels habitatges” i “fer una ciutat més verda i recuperar espais públics”. L’Hospitalet ha perdut moltes coses remarca Manuel Domínguez, i pensem que la preservació de la natura hauria de ser l’objectiu de tots.

“Es necessari garantir els drets de les persones pel que fa a la salut; s’ha de garantir l’accés a ‘habitatge i combatre la pobresa, encara que es un tema que no depèn dels ajuntaments, econòmicament infravalorats, però que es poden fer coses”, va ressaltar Manuel Domínguez als assistents a l’acte.

Manuel Domínguez va subratllar que una de les seves prioritat serà la participació ciutadana en la construcció de la ciutat: “La població ha de tenir la possibilitat de dir la seva opinió a l’hora de planificar l’Hospitalet”.

“Hem de canviar el reglament de funcionament dels Consells de Districte i també dels Consells de Ciutat”, va manifestar Manuel Domínguez  per afegir que “actualment la participació és nul·la”. Sobre les decisions importants de l’Hospitalet s’ha de demanar l’opinió de la població”.

En paraules de Manuel Domínguez, es necessari l’elaboració de un ideari de l’Hospitalet on es prioritzi la ciutat al servei de les persones.

“Els defensors del petit comerç sempre han sigut els partits d’esquerres; són els que han sol.licitat la moratòria per no construir més grans superficies”, va comentar el candidat d’En Comú Podem.

“Avui en dia s’està pensant qué es farà en els terrenys que quedaran lliures quan es soterrin les vies del tren que travessen la ciutat, però no es diu res de les requalificacions d’espais que s’estan fent en la actualitat que no s’aparten gens de la política dels ajuntaments franquistes, com ha succeït amb els terrenys de la Cosme Toda”. En aquesta intervenció, va aprofitar per valorar la feina que ha fet l’actual equip d’En Comú Podem tant en aquest tema com en el del PDU.

“La recuperació del nivell de la participació cultural de la ciutadania es vital. Tothom recorda l’activitat que hi havia quan estaven en funcionament les Aules de Cultura i la flexibilitat que tenien”. “S’han de recuperar espais per la creativitat. Hi ha col·lectius que volen fer coses”, va comentar Manuel Domínguez. La idea del Districte Cultural no és mala idea, segons ell, però s’ha d’impulsar la creativitat.

Manuel Domínguez considera que a la ciutat s’ha de fer una regeneració democràtica ja que actualment es confon institució amb partit. I s’han de concretar quins són els temes prioritaris per l’actual Ajuntament: ¿Qué es més important el Mobile Word Congres o la ciutadania?.

També es va parlar de seguretat. Domínguez va dir que “és important que la població tingui sensació de seguretat” i que després les xifres ho demostrin. S’ha de tenir en compte que determinades sensacions són provocades i es fa propaganda de les mateixes. “No s’ha de tenir por quan no es real”, va comentar el candidat. “S’han de crear espais públics contra el incivisme i també espais per a la joventut”. En aquest tema, “caldria anar a l’arrel del problema i pensar quin model de policia volem. És molt important la mediació en els conflictes.”

També va parlar dels mitjans de comunicació públics i va dir clarament que els que existeixen no són plurals i que la informació no s’ha de confondre amb la propaganda, que es el que fa l’actual ajuntament. I va acabar dient que “Ràdio l’Hospitalet hauria d’estar en funcionament en compliment de l’acord del Ple de l’Ajuntament de fa uns quants anys”.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s